پژوهشگران ایتالیایی دریافتند که جوجه ها از یک مکانیزم ذاتی برخوردارند که به آنها اجازه می دهد اجسام متحرک را از اجسام ثابت تمایز دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه پادوا و دانشگاه ترنتو دریافتند که مغز حیوانات و انسان به طور ذاتی می تواند اجسام متحرک را برپایه درک حرکت خودمختار خود جسم تشخیص دهد.
برای درک اینکه آیا تشخیص یک جسم غیرمتحرک از یک جسم متحرک یک توانایی غریزی و یا ثمره تجربه محیط است این محققان جوجه مرغهای خانگی را مورد بررسی قرار دادند.
بلافاصله پس از شکسته شدن یک تخم مرغ و در فقدان تجربیات دیداری گذشته، تصویری از یک جسم متحرک که با حرکت به یک جسم غیرمتحرک می خورد و سبب حرکت جسم دوم می شد به جوجه ها نشان داده شد. از این نوع تحریک برای مطالعه بر روی کودکان ۷ ماهه برای درک پدیده رابطه علی- معلولی استفاده می شود.
این دانشمندان مشاهده کردند که پس از تماشای این صحنه، جوجه ها نسبت به جسم اول که خود قادر به حرکت بود توجه و علاقه مندی زیادی نشان دادند.
سپس در آزمایش دیگری، دو جسم متحرک به جوجه ها نشان داده و هیچ علاقه مندی از سوی جوجه ها مشاهده نشد.
به همین منظور آزمایش اول تکرارشد درحالی که حرکت جسم دوم پس از برخورد جسم اول با سه ثانیه تاخیر شروع می شد به طوری که حتی در این مورد نیز به نظر می رسید که هر دو جسم به طور ذاتی متحرک هستند و بنابراین درک رابطه علی- معلولی میان ضربه جسم اول و حرکت جسم دوم از بین رفت.
براساس گزارش گالیه، این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "نتایج تحقیقات ما نشان می دهد مکانیزمی که در تشخیص میان متحرک و غیر متحرک بودن عمل می کند، غریزی است.
اکنون دسترسی به این مدل حیوانی راهی به سوی شناسایی فرایندهای مغزی که پایه ذهن اجتماعی ما هستند باز می شود."